Taustatietoja kirjansidonnasta ja Espoon kirjansitojat ry:stä

Espoon kirjansitojat ry- Esbo bokbindare rf on kirjansidonnan harrastajien yhdistys.

Espoon kaupungin työväenopiston kirjansidonnan oppilaiden ja opettajien keskuudessa heräsi jo vuosia sitten ajatus kirjansitojien yhdistyksen perustamisesta. Pitkään kehittynyt ajatus tuotti lopulta hedelmän: lauantaina, lokakuun 24. päivänä 1998 perustettiin    
Espoon kirjansitojat ry - Esbo bokbindare rf -niminen yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä kirjansidontatietoja ja -taitoja, edistää yhteenkuuluvaisuutta ja tehdä kirjansidontakulttuuria edistävää työtä.

Yhdistys voi tehdä vierailuja ja osallistua erilaisiin käsityötaitojen näyttelyihin, tuoda käsityötaitoa jälleen esille. Yhdistys voi hankkia materiaalia ja välineitä yksittäistä henkilöä helpommin. Sen jäsenet voivat vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä, vertailla työtapojen hyviä ja huonoja puolia. Myös erilaisten kauneusnäkökohtien vertailu on hyödyllistä.  

Perustavassa kokouksessa osallistujia oli parisenkymmentä. Nyt jäsenmäärä on hieman yli sata. Yhdistys toimii läheisessä yhteistyössä Espoon kaupungin työväenopiston kanssa.

Kaikki kirjansidonnasta kiinnostuneet voivat liittyä jäseniksi yhdistykseen hallituksen hyväksymänä ja maksamalla jäsenmaksun.